Stačil mi jeden rok na signálech, abych se konečně odhodlala založit blog a zkusit něco napsat. 

Po roce spíše pasivního sledování ŽMM, a úplně pasivního sledování LH (he, to jsou věci, noví lidi na Signály chodí a třeba si aji čtou, co tady píšete), jsem se rozhodla připnout sem článek z Katolického týdeníku. Opravdu hodně by mě totiž zajímal váš názor na tuto problematiku.

A proč vás sleduji a proč mě vaše názory zajímají? Protože hledám. Nevím kam přesně směřovat a kam se pohnout. Jsem pokřtěná i biřmovaná katolička, jejíž víra po biřmování vlivem pubertální rebelie silně ochabla (poměrně běžná záležitost). Po několika letech velice občasné návštěvy ŘK kostela jsem si však (docela náhodou) našla partnera, českobratrského evangelika. Toho jsem si vzala. Fungujeme v ČCE, ale také se vracíme do mojí rodné římskokatolické farnosti. Ekumena v praxi :D

Ale hlavně přemýšlíme a hledáme. 

Pohybujeme se (řekla bych) spíše v liberálnějším prostředí. Většina našich přátel jsou evangelici, moji katoličtí přátelé jsou spíše vlažní a nejsou to takoví špekulanti, jak třeba vy tady (bez urážky). Proto jsou pro mě návštěvy signálů poměrně podnětné.

No ale teď k článku, který sdílím. Co myslíte, nemůžeme v církvi označovat termíny liberál x konzervativec? Sdílíte někdo ten názor, který článek zastává? Není ten článek trochu manipulativní? 

Už jsem ho sdílela v ŽMM, ale bez nějaké odezvy, zkusím to tedy ještě takto.

Budu ráda za podněty. Teď i do budoucna.